BLÅKLOCKANSSTUTERI

Senaste inläggen

Av Carina Brandt - 30 juni 2016 13:10

     Hallåååå    I´m  back    Tro det eller ej, men jag tänkte skriva några rader här så att ni vet att jag INTE lagt ner varken blogg eller hemsida.      


Många tror säkert det när det är mer än 2 månader sedan jag skrev här sist, men det har hänt saker här hemma som gör att min tid inte längre räcker till för att uppdatera bloggen så ofta som jag skulle vilja.Min gubbe har återigen blivit sjuk & nu kan han ej göra så mycket här hemma mera, så nu har jag hur mycket jobb som helst att göra. Att ha en så här stor trädgård som vi har det kräver enormt mkt tid att hålla den iordning med allt vad det innebär. Jag tycker det är JÄTTE roligt att få pyssla i trädgården jag NJUTER verkligen av varje sekund bland både ogräs & vackra blommor MEN ibalnd kan även detta bli för mycket & jag känner att jag inte hinner med allt jag vill göra. Men nu är det som det är, jag har fått lära mej att prioritera saker & ting & ta det som är viktigast i första hand & strunta i att dammtussarna i huset ligger där dom ligger, det är ju hur som "änglarnas tofflor"      


Iom allt som hänt så känner jag att jag inte riktigt räcker till åt hästarna längre, så jag har gått i funderingar på att sälja/låna ut Victoria. Jag tycker INTE att en 2 åring bara ska gå i en hage & inget göra, någon sysselsättning tycker jag att alla hästar bör ha. MEN att riktigt släppa taget & inte "leva sin dröm" är också väldigt jobbigt, hästarna är ju min STORA glädje & mitt "energitillskott" så att släppa taget är väldigt svårt.


Jag har ju noga planerat Victoria & jag har ju hela tiden haft planen att visa henne på 3 års premeringen i Långnäs nästa höst (2017) om det blir samma domare som alla andra år (blir det inte det så söker jag mej till en annan plats) sen när Victoria är 4 år så hade jag planerat att hon skulle få träffa en vacker kille & inte vilken kille som helst utan en "rödskimmelkille" har så länge jag kan minnas önskat mej en rödskimmel häst som går i min hage   


Att bara ge upp alla dessa drömmar är svårt, mkt svårt, har ett hem dit jag skulle kunna sälja alla mina hästar verkligen ett TOPPENHEM & jag har kontaktat h*n & denne var intresserad av Victoria, men jag står fortfarande & trampar på samma ställe & vet inte hur jag ska/vill göra.


Jag tycker att hon är så innerligt vacker min underbara goa Victoria   


 


 


 


Nåja tiden får utvisa hur det blir emd allting.


Min syster & "mina drängar" kom & hälsade på mej en dag & vi begav oss till hagen för hästmys & borstning av dom alla.


Lilla Zibell växer så det knakar & nyfiken till tusen på ALLT. Grimman jag hade i handen tyckte hon var jätte spännande så jag trädde på henne den på huvudet, jaha tycktes hon tänka vad är deta för remmar då ??    snacka om cool fölunge


   


Även Zorry fick komma ut på promenad då det var dax för brunstkoll på Bella igen, Bella vägrar visa någon brunst efter fölningen, hon kanske är ett sto som bara vill ha föl vartannat år ? vad vet jag än har jag iaf inte sett någon brunst på henne. Dock brunstade Bellami som en tok denna dagen men Bellami har nu fått gå i pension nu ska hon & Erotica få leva ett fint & härligt pensionärsliv & bara tänka på sej själva.


Kameran var framme även då vi gick med Zorry   


    


Zorry´s dotter Lyktans Penny som vi lånat ut på foder har i dagarna varit ute på en hopptävling & gick felfritt i båda klasser, kan inte med ord beskriva hur GLAD & LYCKLIG jag är över att hon just hamnade hos dessa fantastiska hästmänniskor, jag var MYCKET noga med vart jag släppte henne då jag bestämde mej för att lämna ut henne på foder igen, & tänk att jag än en gong hittade ett så bra ställe till henne, LYCKA är bara förnamnet på vad jag känner      


 ANNONS
Av Carina Brandt - 27 april 2016 14:39

Ja tänk nu på fredag blir Zibell 3 veckor gammal, känns som tiden bara rusar iväg, känns som det var igår som jag hittade henne i boxen   

 

 

Finner inte ord för hur underbar denna lilla fölunge är, så social mot alla, det ska klias i massor & helst sitta i knäna på en när man kommer in i hagen/boxen.

 

Hon är även väldigt tuff mot dom andra hästarna i hagen, lägger öronen bakåt & går till attack mot dom om dom kommer för nära henne & mamma Bella, hon drar sej heller inte för att vända baken till & kikka åt dom, hon gör verkligen allt för att sätta sej i respekt hos dom äldre, själv så kan jag inte annat än stå brevid & skratta åt henne det ser för hejjigt ut.

 

När jag släppte ihop dom alla så var det precis som jag trodde att det skulle vara. Erotica talade snällt med tydligt om att, du får gå ilag med mej men DÄR borta är din mamma så håll dej till henne du. Bellami gjorde likadant visade snällt medn tydligt att, håll dej till din mamma du. Victoria däremot blev JÄTTE nyfiken & hade väldigt svårt att hålla sej borta från Zibell så Bella fick sätta Victoria på plats rejält & visa vems bäbis det var. Snäll som Victoria är så höll hon sej på säkert avstånd men gjorde ändå sina försök med att få kontakt med Zibell. Efter några dagar så lyckades Victoria få komma nära Zibell & dom fann varann direkt, så i skrivande stund så är Victoria överlycklig över sin nya lekkamrat så underbart att se.

 

Det känns så skönt när man känner igen sina hästar både innantill & utantill så man vet hur dom fungerar i dom flesta situationer.

 

Det är fortfarande ett evigt passande med att plocka in & ut Zibell då hon blir trött & vill lägga sej ner & sova. Jag vill inte att hon ska ligga på kalla baken & sova ännu tycker att hon är för liten för det, jag vill inte under några omständigheter få en förkyld liten fölunge, nej då jobbar jag hellre lite extra med att plocka in & ut ett tag till.

 

Har haft kameran med mej ut för att försöka & fota Zibell, ena dagen var det bara BUS i skallen på henne så det var svårt att få till några kort.

 

Här är Zibell 1,5 vecka gammal

 

 

 

Här är Zibell 2 veckor fyllda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gamlingen Almnäs Erotica Rs 4017 fick också vara med på bild. Och NEJ hon är inte dräktig utan bara "mycket" välmående gammal dam i sina bästa år      

 

 

 

Detta får vara allt för denna gången       

 

 

 

ANNONS
Av Carina Brandt - 17 april 2016 13:43

Ja.....Vart ska man börja ?......


Föl....


Fredagen den 8 april visade Bella mej att hon var på gång ang fölning, jag hade full koll på henne hela dagen, hon gick i hagen närmast gården ilag med sina andra kompisar allt för att hon skulle få ha det som vanligt. Men hon var arg på allt & alla en riktig huggorm men vad gör det en sån här gång jag visste ju vad som var på gång.


Hon var ute tills på kvällen då kom hon självmant fram till mej & talade om att nu vill jag gå in i min box. Tog in henne & hon började genast bete sej som att hon tänkte lägga sej ner & påbörja sin fölning, jag var helt säker på att detta blir ingen långvarig kväll/natt klockan var ju bara 19 när jag tog in henne. Jag skrev till min maglånare & ägare till det kommande fölet Sara Belin att nu är hon riktigt på gång vi var båda lika spända på vad bella hade i sin stora mage. Dock stannade allting av runt 20 men jag höll mej hela tiden i stallet för att vara säker på att jag skulle kunna rycka in & hjälpa till OM det skulle behövas.Då klockan var 22 och inget mera hände så bestämde jag mej för att släcka & gå in en stund för att värma mej jag höll verkligen på att frysa ihjäl    gick ut igen vid 22:30 men hn stog bara lungt & såg ut som att gäääääsp va tröttsamt med att ha dej springandes här hela tiden    (bus Bella)  gick åter in för att sedan gå ut igen runt 23 samma visa då också hur cool lugn som helst     Då allt var så lungt & inga tecken på att fölningen var så nära så bestämde jag mej för att gå ut en  gång i timmen ist. Kom ut igen ca 00:25 tände lampan & det första jag får se är en svettig Bella såg ut som hon hade doppat hela huvudet i en vattenhink det bara rann svett om hennes ansikte, han bara tänka.....Nu är det klart....Och mycket riktigt där låg ett nyfött föl som hade trasslat in sej i forstersäcken som tur var så hade hon trasslat in sej med ett bakben. När jag ser att Zorry & Bella återigen hade fått ett rödskäck ja då visste min glädje inga som helst gränser    nu var ju bara fråga vad tyckte Sara om att det var en skäck ? hon var ju lyckligt ovetande vad hon fått för föl då hon sussade gott på sin kudde när fölis föddes. Så det blev en glad överraskning för henne när hon vaknade & jag behövde inte bekymra mej det minsta hon var glad över att det blivit en skäck att det sen blev ett sto det var ju liksom ett extra + i kanten   


Sara har gett sitt föl ett så otroligt fint namn tycker jag hon har döpt sitt föl till Zibell   

 

 

 


Första gången ute


 


 


 


 


 


På dessa kort är Zibell 1 dag gamal   


Nyare bilder kommer på henne framöver här på bloggen.


Vädrets makter är inte på våran sida det regnar & är kallt & har så gjort i stort sett ända sedan hon föddes, så det gäller att passa på att släppa ut dom i hagen mellan alla skurar. Vill ej ha en blöt fölis som sen ska löpa risk för att bli förkyld nej där går gränsen, då gör jag hellre gladerligen mera jobb med att släppa ut & in. Finns ingen skönare känsla än att veta att lilla Zibell ligger i boxen & sussar gott i allt spån & ute faller regnet   


Håll utkik här på hemsidan & bloggen framöver så lovar jag att lägga in nya kort   


--------------------------------------------------------------------------------------------------


Vi har även sagt Hej Då till Dandi som i onsdags åkte hem till sin ägare   


Det blev ett mycket jobbigt avsked för lilla Dandi ett avsked som hon absolut borde ha sluppit undan.


Anledningen till att jag skriver detta är bara för att jag "misstänker" att det kommer att pratas vitt & brett om mej & vad jag inte gjort & borde ha gjort med Dandi och jag betackar mej för ALLT skitsnack OM det nu är så att det ska pratas om mej. Ska det pratas vitt & brett om mej & hur jag hanterar hästar o.s.v så önskar jag att man håller sej till sanningen ang Dandi och ingenting annat. Är det någon som har några funderingar så svarar jag öppenhjärtligt på alla funderingar bara att höra av sej      


När Dandi föddes så bevakade mamma Bellami hennes som en höök & så har alltid Bellami gjort när hon fölat hon är så rädd & mån om sina bäbisar, helt riktigt i mina ögon vad vore hon för mamma om hon inte skulle vara rädd om sitt föl & vaka över henne varje sekund den första tiden ??. Hon gjorde alltså lika med Dandi som med alla andra sina föl. Då fölet sedan blir någon månad så vaktar hon inte lika mycket längre utan fölis får i stort sett röra sej helt fritt i flocken.


Problemet med Dandi har varit under hela detta året sedan hon föddes att hon har varit RÄDD & det har inte varit någon vanlig rädsla utan hon har mer eller mindre varit skräckslagen i vissa situationer t.e.x. vid beröring & när vi började & träna på att sätta på grimman. Jag har aldrig tidigare fått ett sådant föl e. Zorry & Bellami så för mej själv var detta nånting helt nytt att börja & jobba med.


Alla jobbar vi olika med sådana här föl, jag vet att vissa människor tränger in fölet i ett hörn i boxen & kränger på grimman har även hört att vissa "brottar" ner ?!?!?!?! fölungarna ALLT för att visa sin makt & visa vem som bestämmer, detta tillväga gångs sättet är för mej helt obegripligt hade jag gjort så med Dandi så hade hon tappat allt förtroende för människan.


Jag har själv hela tiden jobbat med Dandi i den takt hon själv har har funnit sej i, många gånger har det varit mycket tålamods prövande, men Dandi har plockat fram en sida hos mej som jag själv inte visste att jag hade, jag hade mycket tålamod undanstoppat i min kropp som jag inte visste att jag hade    ( de du syrran de trodde du inte va   )


Så med andra ord så har det varit så roligt och jobba med lilla rädda Dandi. Att se Dandi göra framsteg för varje dag som går ja den lyckan & glädjen den går ej att beskriva. Lyckan var total.


Jag har hela tiden haft kontakt med maglånaren & berättat för denne hur Dandi varit men jag måste faktiskt erkänna att jag har hela tiden haft magkänslan av att maglånaren inte riktigt förstått hur Dandi varit/haft det.


Jag tänker INTE under några omständigheter bossa/höja rösten/brotta ner/ tränga in i något hörn en rädd liten ponny DÄR går min gräns. jag låter det hellre ta sin lilla tid med allt jag bygger hellre upp självförtroendet på denna lilla häst sakta men säkert. Så jobbar jag med mina föl/unghästar jag tar ALLT i deras egna takt, dom ska tycka att saker vi gör är roliga inte otäcka & hemska. Om sen maglånaren har andra ideer om hur rädda föl/unghästar ska hanteras JA det får stå för denne, men så länge som hästen går hos mej så jobbar jag med hästen i denns egna takt, sen får andra tycka /säga vad dom vill.


Jag betackar mej även för ord från maglånaren då denne ser sitt föl för första gången. Så långa ben du har, så där kan du väl inte se ut ?!?!?!!!! Och du är ju riktigt FUL ?!?!?!?!  känner man så inför sitt föl när man ser denne för första gången så kan man hålla detta inom sej själv tills man lämnat gården/hagen. !!!!!!!


Jag betackar mej även för "sura miner/hån" av maglånaren då jag INTE går med på att plocka bort fölungen ur boxen VARJE DAG i ett års tid då mamman och dom andra hästarna går in & äter sitt kraftfoder allt för att maglånaren inte tycker att föl/unghästar behöver något kraftfoder, hon skulle enbart få äta hö annars blev hon för fet. 

 


Jag finner mej i väldigt mycket & jag ställer mer än gärna upp & hjälper till på alla sätt & vis bara jag kan, jag är inte rädd för att jobba & hugga i jag älskar verkligen att jobba. Men att plocka bort en liten fölunge från sin mamma i ett års tid/varje dag där går gränsen !!!!!


Här hos mej äter fölungarna/unghästarna ilag med sin mamma både i stallet & ute, hur sedan maglånaren gör när denne väl har hämtat sin häst det bryr jag mej inte det minsta om. Har fölet/unghästen lämnat min gård då har jag inget mera med hästen att göra. Som min kloka duktiga vän Berit sa. En ettåring blir vad man gör dom till, bara man tar det i deras takt.

 


Jag hade tyvärr inte möjlighet att last träna/ köra Dandi i transport här hemma & detta berättade jag tydligt för maglånaren, om denna sedan tycker att jag inte haft tillräckligt med social träning med Dandi eller att Dandi var ohanterad ja det för även stå för henne. 


Dandi fick som sagt en mycket jobbig resa hemifrån det blev en lång & utdragen brottnings match då hon skulle lastas i transporten, hemskt att se, men jag känner att jag måste få berömma & ge en STOR ELOGE till maglånarens VÄN som var med. Denna människa var så duktig med Dandi hela tiden & fasten Dandi var panikslagen & slog volter i luften & gjorde allt för att slippa på på transporten, så höll sej denna fantastiska/snälla människa sej cool lugn hela tiden fasten Dandi stundtals slängde henne som en vante, utan denna fina människa´s lugn & tålamod så blev lastningen något lättare för Dandi, jag bugar & tackar för din fina insats i detta kniviga läge. STOR ELOGE till maglånarens vän. TACK.....


Jag har nu berättat min version av hur allt varit med Dandi sedan hon föddes samt hur jag själv jobbar med rädda föl/unghästar. Alla jobbar vi olika & det har jag full förståelse för.....


Om.... det nu finns någon som undrar VARFÖR jag inte last tränat Dandi & VARFÖR jag inte kört omkring med henne i transporten inför den långa resan, jag finns det några sådana funderingar så är ni välkommna att höra av er till mej så ska jag öppenhjärtligt berättan sanningen. Jag finns på Facebook, mejl & telefon.


Det VIKTIGA för mej är att SANNINGEN kommer fram & INGET annat.


Nu tänker jag INTE kommentera detta mera, utan jag önskar nu Dandi & hennes nya matte all lycka i framtiden. jag hoppas av hela mitt    att Dandi ska släppa på sin rädsla & att ni finner varann framöver & att ni får många fina år tillsamman. Lycka Till......

 

 

 

 Av Carina Brandt - 19 mars 2016 15:52

Så här inför betäckningstider så tänkte jag börja visa lite Zorry avkommor på Indexsidan, då jag själv är HOPPLÖS lat på att ta nya frächa kort, hoppas att lusten att fota kommer tillbaka med våren/sommaren.


Först ut får vara det otroligt fina stoet Zandidi som är e det allt för tidigt bortgågna "toppstoet" Gläntans Pingla   


Zandidi har lyckats med bedriften att trots unga år bli. Champion föl, Champion ungsto, BIS vinnare på 43 poäng, Diplomsto & även fått titeln SUCH 

 


 


Min hund Molly har varit sjuk i ca 2 veckor, jag har själv misstänkt livmodersinflammaton på henne, men då jag inte har någon "egen" erfarenhet av detta så har jag hela tiden haft kontakt med May på Älvåsens Stuteri & hon har väglett mej hela tiden, TACK än en gång May för ALLT du är en pärla    En annan vetrenär sa till mej en gång för länge sedan följande,,,,, Vänd dej till May om du får problem, det hon inte vet/kan är inte värt att veta. Så det finns alltså fler än jag som tycker att hon är en utomordentligt kunnig & fantastisk människa. jag är så glad att du finns i mitt liv på ett eller annat vis May.   


Molly har varit hängig/slö & ätit dåligt, hon löpte i December & nu betedde hon sej igen som om hon skulle börja löpa, jag blev MYCKET misstänksam, kände direkt att nu är det nånting som inte stämmer.


I fredags i förra veckan kontaktade jag vetten i Torsby för råd. Dom sa KOM IN OMEDELBART  

Att då stå här & veta att vetten vill se henne omedelbart & jag själv inte kan köra dessa 10 mil enkel väg det kan jag bara beskriva med ett ord ETT RENT HELVETE !!!!!!


Paniken / Ångesten blev fruktansvärd jag visste inte vad jag skulle ta mej till dom skrämde verkligen upp mej där hos vetten i Torsby. VEM skulle jag  kunna be att köra mej dit med så kort varsel ?? dom flesta av mina vänner jobbar ju (dom flesta inom vården) Ringde till min styvdotter Ida & hennes kille Micke & dom var i Mora & handlade (7 mil hemifrån) MEN dessa underbara fina människor avbryter sin "shoppingtur" & reser hem i en rasande fart för att kunna köra in mej & Molly så fort som möjligt. Jag kan inte med ord beskriva lättnaden/kärleken till dessa snälla/goa/fina underbara ungdomar      TACK älskade ungdomar !!!!!!!


Väl framme så kollades Molly upp & vi träffade en jätte bra vetrenär & hon berättade vad dom hittat så hon säger med tanke på hundens ålder så undrar vi hur du vill göra ?? GÖRA sa jag ???? det är väl inget att fundera på OPERERA så klart.....Hon hade livmodersinflamation....


Vi lämnade in Molly i trygga händer & åkte vidare för att äta mat sen hälsa på Micke´s härliga föräldrar. Men Först åkte vi in i "Halla" för att överraska Erika    vilken min hon fick när hon såg mej i hennes hall      den minen var betalbar     


Jag fick ÄNTLIGEN se Zorry´s son Sixten oj oj vilken skönhet (fasten han har skönhetsfel) en kille HELT i pappa´s fotspår SÅÅÅÅ lik Zorry oj oj, en riktig goding som jag gärna hade stoppat i bagageluckan & tagit med hem       


Hoppas av hela mitt    Erika att du kommer på andra tankar ang honom          


Klockan 18:30 fick vi så äntligen åka tillbaka för att hämta hem min älskade hund.. OP hade gått bara bra så vi fick åka hem trötta men så otroligt lyckliga & glada allihop.


Men jag kan inte sluta & fundera på VAD är det som kostar så ofantligt mycket ?? operationen gick på nästan 15:000      


Nu har en vecka gått & Molly är sitt gammla vanliga jag igen. På tisdag nästa vecka så ska vi ta stygnen, känner en så otrolig LÄTTNAD över att detta nu är gjort & att jag nu förhoppningsvis får några år till med mitt allra största    Molly fyller 11 år nu i Juni.


 


Har börjat träna med Dandi igen & jag är GRYMT inponerad över henne. Från att ha varit LIVRÄDD/NERVIG för ALLT så har hon nu "landat" i sej själv & ist blivit nyfiken på livet. Det är numera en stor fröjd att jobba med henne. Dock så har hon tyvärr ärft Bellamis "utanpå nerver" men jag hoppas att bara hon får landa hos sin matte catherine & dom två får lära känna varann så kommeer Catherine att ha en TROGENvän för resten av livet som kommer att vilja göra ALLT rätt för sin matte, kruxet är bara det att man måste ha ett enormt tålamod, har man bara det så är hon hur rolig som helst att jobba med, älskade lilla Dandi   


 


Bellami har jag nu stallat in nattetid hon har i skrivande stund 22 dagar kvar tills beräknat földatum. Jag hoppas verkligen att hon håller på sej tills dess så får vi hoppas att lite värme också kan komma, våren är på väg till oss DOCK går det en aningens seeeeeegt.....


Önskar er alla en fortsatt trevlig helg, var rädda om varann....


Varm KRAM till er som läser ända hit ner.....


Carina


                                  
Av Carina Brandt - 7 mars 2016 13:52

Ny månad & denna månaden har vi äntligen gått in i ett VÅR tecken då mars månad kallas för vårmånaden, & visst jag kan hålla med till en viss del att den kan kallas för vårmånad för vi hade några helt fantastiska dagar i början på denna månad med flera + grader & strålande sol & TAK DROPP oj oj så vi satt längs husväggen & bara njöööt av solen & droppande vatten från taket jag & min underbara vän Margit    men den lyckan varade inte så många dagar för vädret slog snabbt om till ett evigt snöande igen & snön faller fortfarande i skrivande stund, jag är så innerligt TRÖTT på snön, nu vill jag att våren så sakta ska komma så man kan tillbringa dom mesta timmarna utomhus, så NEJ TACK vädergudarna inge mera snö nu    


I mitten på förra månaden så blev Bella dålig. Jag såg på henne att nånting inte stämde hon hängde inte med flocken när dom skulle gå in & hon höll sej mest för sej själv, trodde först att det var fölis som gjorde att hon var lite "loj" men dagarna gick & hon blev sämre & sen fick jag se vad som orsakade det hela....FÅNG....


   Jag verkligen HATAR denna jävla sjukdom, paniken steg inom mej då hon är dräktig & allt, rädd för att hon nu skulle kasta fölis p.g.a sina smärtor som hon hade    jag visste att vi hade en helvetes tid framför oss jag & goa fina Bella.


Jag kontaktade genast vetrenärerna i Rättvik & när jag berättade läget så lugnade han mej med att det jag berättade så tydde allt på ett "lättare" fånganfall (om det nu verkligen finns några sådana) men vetten sa så & jag litar till 150% på hans omdöme, en mkt bra & klok vetrenär i mina ögon. Bella fick stå på box i några dagar så att hon kunde lägga sej ner i en mjuk bädd & vila. Jag tillbringade många timmar i stallet med henne & bara pysslade om henne från topp till tå & hon NJÖT verkligen oj oj man verkligen såg i hennes ögon borsta mera matte, borsta mera, lite till höger också jaaa just DÄR kliar det också    jag kunde inte annat än skratta åt min lilla tossfia   


Av en slump så satt jag & tittade i börjes katalogen på nätet & hittade ett medel som skulle "stabilisera" mage/tarm hos hästen. Började läsa på vad det innehöll & jag tänkte att det får bära eller brista skadar inte att prova om det kan hjälpa så vore det ju super tänkte jag, sagt & gjort pulvret beställdes.


                                                 


Började ge Bella av detta direkt då jag fick det, hon vägrade ju först äta maten så klart för matte hade ju lagt "gift" i maten som luktade BLÄÄÄÄÄÄ    


Men hon hade ätit upp maten & pulvret under natten, så dag 2 fick hon igen & åt då upp allt direkt.


dag 3 märkte jag när jag kom ut på morgonen att hon hade en helt annan blick i ögonen hon var piggare & inte lika mkt smärta i ögonen som tidigare och mycket riktigt jag hade RÄTT, när jag tog ut Zorry så blev hon heltokig i stallet när hon blev ensam hon höll på & riva boxen, Bella ahde fått sitt "jävlar anamma" tillbaka YES oj så glad jag blev. 


Från att tidigare bara stått & hängt & avlastat alla 4 hovarna/legat väldigt mycket/ haft puls & varit väldigt varm i hovarna/ samt stapplat fram så kunde hon gå till hagen dag 3 mycket lättare än förut. jag fortsatte att ge detta pulvret & när hon hade ätit detta pulvret i 7 dagar så var hon HELT återställd syntes INGENTING av fången den var ett minne blott, jag trodde INTE mina ögon, men det var sant hon TRAVADE dessutom till hagen självmant samt visade alla återigen att hon var på benen igen OCH hon var minsann fortfarande ledaren i hagen....Så de så..... jag log & skrattade om vartannat åt henne....Så lycklig hon var att inte längre behöva ha ont....


Nu säger jag INTE att det var detta pulvret som gjorde att fången gick tillbaka så snabbt den kanske hade  gått tillbaka endå ? det vet jag inte & det kommer jag aldrig att få svar på MEN jag är dock 100% säker på att detta pulvret hjälpte till på ett eller annat vis. Ska tillägga att Bella INTE fick någon annan medecin mot fången utan ENBART detta pulvret....


Jag har nu helt slutat med detta pulvret & Bella visar inga tendenser på återfall utan magen växer & hon går ute i hagen nu som hon alltid gjort/styr & ställer med allt & alla...


Bella har idag bara 5 veckor kvar till beräknad fölning   


Jag hann lagomt hämta mej från att Bella blivit frisk innan NÄSTA smäll kom.


                                       

Min uppfödning Blåklockans Golden Eey  (Miona) hade även hon  blivit dålig hon också i FÅNG & hon var sedan tidigare dålig på annat vis också så henne ägare Sussi & Per Arne beslöt att hon skulle få sluta sin dagar då medecinen hon fick inte hjälpte alls. Så nu mer så är hon ängla häst & gallopperar glatt på dom evigt gröna ängarna med sin "extra mamma" Rumba    


Vi fick en kort tid tillsamman jag & Miona dock stämde inte kemin mellan oss så beslutet att låta henne få flytta till mina vänner var lätt. Tack Miona för den tid vi fick ilag, fasten du kanske inte tror det så älskade jag dej som jag älskar alla mina andra hästar. bara så du vet. Vila i Frid.


     


                                          


Jag vill rikta mitt varmaste TACK till er Sussi & Per Arne som tog Miona till era hjärtan & öppnade erat stall för henne. Hos er fick hon den "familj" som hon så väl var värd. Hos er fick hon äntligen visa att hon kunde bli både kör häst & ridhäst. Ni tog hand om henne som erat egna lilla "barn" massor av kärlek från både er & "rumpis" hon kunde inte ha fått ett bättre avslut på sitt korta liv än vad hon hade det hos er, jag är så innerligt tacksam för att ni har tagit hand om henne på allra bästa vis. TACK   

 

                                                                           

 


Trodde efter detta som hänt att NU måste väl ändå allt kunna lugna ner sej iaf. Inte då....


I fredags kväll när jag skulle ta in Zorry så kunde han knappt röra sej, i mörkret kunde jag bara se att han hade svårt att röra bakdelen, paniken steg är detta slutet också ???


Väl inne i stallet så såg jag direkt vad som felade höger bak kota var JÄTTEsvullen & han var tjock över benet. HJÄLP vad hade hänt ? tankarna bara snurrade. Fick tips av min fina vän Berit  hur jag skulle gå till väga sagt & gjort 23:30 så kröp jag runt i spånet på alla fyra & försökte kyla ner svullnaden, tack & lov hjälpte detta för nästa dag var svullnaden hälften så stor men för säkerhets skull så var mina goa vän Matilda så snäll & lånade ut Anrika gel till oss så nu smörjer vi med det & i skrivande stund så törs jag nästan säga att svullnaden har lagt sej helt & hållet, nu håller jag bara efter så att detta inte ska blossa upp igen.


Zorry har troligtvis vrickat/stukat sej i hagen då han med största sanorlikhet "busat" med tjejerna i hagen brevid. Tack & LOV så slutade detta lyckligt som det ser ut idag iaf.


Har länge sökt efter ett BRA & prisvärt regntäcke till Zorry men inte hittat något som passat "min kassa" . Men fick tips av Emmah om travponnybutiken på nätet & där hittade jag många fina täcken till just shetland & bra priser också. Så nu mera har Zorry fått ett "tufft" nytt regn täcke från Globus Sport. Superbra kvalitet & till en i mina ögon "billig peng"


       


Tuff kille som det är full race i måste ju ha ett tufft täcke också        


Igår hade jag & "små tjejerna" BUS KUL i snön    känner mej så lyckligt lottad över att ha dessa små juveler på min gård, men snart så flyttar Dandi upp till sin ägare Catherine & jag ska medge att jag GRUVAR mej för den dagen hon ska åka denna lilla tös ger mej så oerhört många skratt med sitt "bus liv" hon har hittills gått genom livet med att bara leka & ha roligt så nu måste vi börja & lära oss att gå i grimma också så inte matte catherine får hem en allt för ohanterad häst   


 


                   


 


Avslutar detta blogginlägg med en kladdig pussmule tillhörande Victoria. PUSS på er     

Av Carina Brandt - 7 februari 2016 14:29

Nytt år nya möjligheter   


Kände att det kanske var dax att ventilera lite här igen   


Januari månad hände inte så mkt då denna månaden var fruktansvärt kall, vi hade som mest - 29* där vi bor men på andra ställen här i Malung var det -35* kallt. Med andra ord gjorde jag bara det som var viktigast. Massor av hö som skulle fraktas ut & sen detta vatten som bara fryser till is hela tiden  det är sådana gånger som man verkligen MÅSTE tänka på att DET ÄR ROLIGT MED HÄSTAR     


Erotica har aldrig tidigare brytt sej om kylan & snön men nu visade hon tydligt att nånting var fel med henne då tempen kröp ner mot - 29* hon blev stel & kunde knappt gå, men då jag alltid vill ha björnkoll på mina hästar så förstog jag direkt att hon inte mådde bra så fleectäcke på samt ett mycket tjockt vintertäcke med hög hals fick hon på sej & gissa om damen i fråga NJÖT av värmen som skyddade hennes gammla kropp, dagen efter att hon fått täckerna på sej så travade hon infrån hagen till stallet & hon gjorde även glädje skutt på gården så fantastiskt underbart att se att min gammla gumma vara pigg & glad igen. Nu blir det täcke på resten av vintern för henens del, jag är så enormt rädd om henne & jag tänker göra mitt yttersta för att hon ska orka vara kvar hos mej några år till, min älskade "ums"   


En annan sak som vi blivit drabbade  av är hovröta på 2 av hästarna, har aldrig tidigare varit utsatt för detta, men enligt min hovslagare så var det må¨nga sådana fall nu denna vinter, detta p.g.a allt regn som föll denna höst/vinter & geggan i hagarna som blev av det. Nu behandlas dom som blivit drabbade & vi hoppas nu på snabb bättring.


Bella har nu ca 2 månader kvar på sin dräktighet & hon är såååå stor nästan så jag funderar på om hon bär på tvillingar, hon har det redan mkt jobbigt har dessutom börjat & fälla massor av sin vinterpäls.


Februari har hittills bjudit på mkt varmt väder, flera + grader på dagarna & endast någon minusgrad nattetid. Dock har vi fått massor av regn dom sista dagarna så gården & vägen till hagana är en enda stor skridskobana, jag HATAR verkligen halkan är livrädd att ramla omkull & skada mej, vem ska då ta hand om mina änglar i hagen ?....


Har fått några förfrågningar på Zorry inför sommarens betäckningssäsong alltid lika roligt när folk visar intresse för honom, återstår sen att se hur många som i  

Tråkigheter har det också varit hos oss & än är det långt ifrån slut på dessa. I slutet på Januari så somnade min så högt älskade plastmamma Elizabeth in efter en kortare tids sjukdom. Förlusten av henne är enormt stor, jag kommer att minnas henne som ett stort stöd för mej dit jag alltid kunde vända mej om det var något, hon & min pappa fick nästan 30 år ihop & dom hann uppleva så fantastiskt mycket ihop.Cancern sködar många människors liv nu, vart man än vänder sej så hör man bara att hon/han drabbats av cancer, vad beror detta på ?? är det maten vi stoppar i oss ?? luften vi andas in ?? eller vad ?? nu mer är det inte frågan OM man drabbas utan NÄR man kommer att drabbas, hemska tanke, ock långt ner i åldrarna går det också det r så otäckt...Vila i Frid älskade Elizabeth häsla mamma så gott i himlen ni är så oerhört saknade båda två   


I sådana här svåra stunder är det tur att man har underbara vänner som förgyller ens dagar. Igår hade jag besök av Marie & Emma vi åt Tacos & myste & bara hade det bra, skratten blev många & långa TACK Marie för att du bjuder på dej själv som du gör, har kramp i magmusklerna fortfarande   

Av Carina Brandt - 29 december 2015 21:13

Om jag har några bloggläsare kvar på min sida så tänkte jag göra er glada med att skriva några rader till er så här dom sista dagarna av 2015.


Finns igentligen inte så mkt att berätta sen sist jag skrev här, man gör i stort sett samma sak med hästarna varje dag så det blir liksom inget "nytt"


Dandi busungen har fått lite "vila" i träningen, inte pga att hon varit jobbig eller så, nej tvärtom det är min kropp som protesterar hej vilt så jag har medvetet inte  jobbat med någon av hästarna på ett tag nu. Men jag hoppas att jag snart ska må bättre så vi kan fortsätta jag & BUS dandi    


 


En morgon när jag kom ut till hagen så var Victoria så snäll så hon berättade för sin matte att hon hade "glömt" att sätta på strömmen på kvällen innan.


   


Som sagt det är bara 2 dagar kvar av året 2015 & jag ser tillbaka på detta år som ett blandat år med både glädje & en hel del sorg (sjukdomar inom familjen) men jag hoppas att det nya året 2016 ska ge oss mycket glädje istället. Känner att det inte finns så mkt att skriva om det gågna året, utan jag blickar nu bara framåt.   


Våren/sommaren 2016 tar jag återigen emot ston till Zorry så välkommen att boka ditt sto   


Avslutar detta inlägget med en bild på min gammla katt Missan som fyller 20 år nu efter nyår, hon är pigg & allert & håller bra hull trots sin höga ålder, hon har även iår lyckats & riva omkull julgranen i jakt på dom roliga kulorna som hängde lite här & där i granen   


 


Sist men inte minst vill jag önska er alla ett GOTT NYTT ÅR var nu rädda om varann & skjut INGA raketer eller smällare utan TÄNK på alla djur som fasar för detta & som är LIVRÄDDA för dessa smällare. 


                                                


Av Carina Brandt - 20 december 2015 19:56

                                         ja så var jag här igen då efter ett låååååångt uppehåll från bloggen, så även hemsidan.


Tänkte göra en liten tillbaka blick på vad jag har gjort sedan jag sist skrev här.


Hösten/vintern har varit otroligt mild & det är nu endast 4 dagar kvar till självaste julaftonen & vi har i skrivande stund + 9*    och ingen snö, jag har som säkert många andra INGEN som helst julkänsla & inte lär den infinna sej heller då vädergudarna lovar fortsatt MYCKET milt även under hela julhelgen. FRUKTANSVÄRT onödigt med detta SKITväder tycker jag, jag vill ha kyla & snö denna årstiden, detta är 3:je året på rad nu som det är sån här mild vinter & jag HATAR detta klimat   


Nåja en sak är positiv iaf & det är att det går åt mindre hö till hästarna OM man nu ska hitta nånting positivt med detta klimat.   


                                              Hästarna ja, där har det hänt en del sedan sist.....


Fiona åkte i mitten på november till mina goa vänner Annelie & Anders för att sällskapa Amitza då deras stora häst skulle ut på andra äventyr. Jag har lovat Annelie att dom får låna Fiona så länge dom vill, känns bättre för mej att hon är där & blir ompysslad av deras barnbarn. Jag har redan nu bestämt mej för att jag INTE kommer att betäcka om henne till sommaren 2016 jag kommer nu att ta en "paus" från att betäcka åtminstone ett år framåt iaf.Zultan (Spirit) har nu blivit SÅLD till Anna & jag känner mej så otroligt glad & framförallt LYCKLIG för att han kom just till Anna. Nu kan jag med GOTT samvete släppa tankarna på vad som ska hända med honom, nu vet jag att Anna tar hand om honom på allra bästa vis & jag vet också att hon kommer att göra det bästa av honom. Tack Anna   


                                                           Nu är det 5 vuxna & 1 föl kvar här hemma & det känns så otroligt BRA & det bästa av allt är att till sommaren blir det endast 5 vuxna kvar här hemma för i April åker fölis (Dandi) hem till sin ägare catherine & då har jag 4 "gamlingar" & 1 unghäst som jag kan satsa helhjärtat på. Det är första gången på mycket mycket länge som jag återigen känner GLÄDJE med att vara hästägare igen. 


Jag har börjat & planera för vad jag ska börja & jobba med framöver vad det gäller Victoria & det känns så roligt & spännande & se hur hon kommer att bli att jobba med, hon är i dagsläget hur sten cool som helst men det kan ju som sagt bli annorlunda när man börjar på & kräva lite av henne, men som sagt ALLT känns nu så roligt igen   


Jag planerar även att åka på minst en utställning med Victoria till sommaren, tillåter min ekonomi fler utställningar så kanske vi åker på någon mer. Synd bara att alla utställningar ligger så ofantligt långt bort från där man bor, men som saggt kommer jag iväg på en så är jag glad för det   


Jag själv tycker att Victoria är otroligt fin just nu, men hon är helt olik alla mina andra åringar som jag fött upp, det syns att det är helt andra blodslinjer på henne gentemot vad jag är van vid, spännande ska det iaf bli när hon släpper sin enormt tjocka vinterpäls till våren/sommaren   


                                                   


Har även jobbat lite med Dandi men där får man vara både på sin vakt & ta det hela mycket försiktigt, Dandi har/är inne i en spök period så ALLT & då menar jag verkligen ALLT är superläskigt & hemskt. Att lyfta & kratsa hovarna finns inte på hennes världskarta & är totalt omöjligt, benen blir som "popcorn" hovarna/benen är överallt & ALLT är som sagt superläskigt. Det tråkiga för Dandi är att JAG fullkomligt älskar att jobba med sådana ponnyer att sakta men säkert vinna deras förtroende & se att dom till sist litar på en & är med på noterna & vet vad som förväntas av dom ja det är bland det roligaste jag vet.


Har som sagt jobbat ett tag med henne nu & idag kratsar vi hovarna runt om utan några som helst problem & hon växer med uppgiften hela tiden det syns på hela henne hur hon NJUTER av att höra att hon gör rätt & hon tar verkligen åt sej för allt beröm hon får. Jag tror att catherine kommer att få en fantastisk liten ponny att jobba med dom kommande åren. Tur att jag får ha henne kvar några månader till så jag får fortsätta & njuta av henne   

                                                                                                    

Zorry har äntligen blivit skodd med brodd så nu kan jag känna mej lugn då halkan kommer & går. Har sedan ett tag tillbaka letat efter en rockard till honom men inte hittat någon ännu, är så sugen på att börja & köra honom igen, har du en rockard ståendes & som du kan tänka dej & sälja så tveka inte att höra av dej till mej då via telefon eller mejl.Jag är intresserad av allt i vagnväg.


                                                                       


Det var väl lite av vad som hänt ang hästarna sedan jag sist skrev här.


Igår & idag har det oundvikliga hänt då man har djur, igår vart jag så illa tvungen att avliva en av mina favorit höns efter att under en lång tid försökt att få ordning på hennes onda öga men jag fick inse att det bästa var att låta henne somna in så igår avslutade jag hennes lidande. Ett fruktansvärt jobbigt beslut att ta & framförallt göra, kommer ALDRIG att förstå mej på jägare, never....


Idag var det så dax för en ungtupp att få vandra vidare, då jag har världens BÄSTA grannar som alltid ställer upp om jag behöver hjälp så kom så snälla Mats & tog bort "tin tin" åt mej idag så jag slapp. TACK än en gång mats din hjälp var idag ovärderlig TACK   


Detta får vara allt för denna gången, lovar inget nu om att jag snart ska uppdatera igen utan ni får gärna titta in här för & se om någon uppdatering gjorts   


                                                                                          
                                  Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se